torsdag 4 augusti 2016

Cheesecake med blåbär och vit choklad

Under min semester fick visst även bloggen ledigt! Nästa vecka ska jag börja jobba så nu får bloggen komma igång igen. Gick nyss igenom alla bilder tagna under vår Skånevistelse och hittade då flera bilder på bakverk jag gjorde. Här kommer receptet på en underbart bra cheesecake med blåbär och vit choklad!



Cheesecake med blåbär och vit choklad

Botten

300 g digestivekex
150 g smör

Fyllningen

600 g philadelphiaost
2 1/2 dl kesella 10%
1 dl strösocker
1 dl majsstärkelse
2 tsk vaniljsocker
3 ekologiska ägg
1 dl vispgrädde
200 g vit kvalitetschoklad
1 1/2 dl blåbär

Krossa digestivekexen (i en mortel eller mixer). Smält smöret och blanda med kexsmulorna. Tryck ut det i en form med löstagbar kant och förgrädda i ugnen i ca 10 min på 175°C.

Fortsätt med att göra smeten. Blanda färskost och kesella i en skål.

Rör i majsstärkelse, socker, vaniljsocker, ett ägg i sänder och till sist grädden.

Smält den vita chokladen och vänd ner i smeten. Häll över i formen och strö över blåbär.

Grädda i ca 40 min på 200°C, men håll koll på färgen. Efter ett tag kan man täcka kakan med aluminiumfolie så den inte blir för mörk. Låt den stå i eftervärme tills den sätter sig och ställ sedan i kylen tills den är kall.