Blåbärs- och valnötskaka
2 dl blåbär (125g), färska eller frysta
2 vispade ägg
4 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
½ tsk bikarbonat
1 kryddmått salt
½ tsk kanel
1½ dl socker
1,25 dl solrosolja
50 g hackade valnötter
Färskostkräm:
200 g färskost t.ex. Philadelphia
½ - 1 dl florsocker
Lite blåbär eller saft från blåbär
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en avlång form.
Tina blåbären om de är frysta. Vispa äggen. Blanda mjöl, bakpulver, bikarbonat, salt, kanel och socker i en skål. Rör i blåbär, ägg, olja och valnötter. Häll i formen. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 50 minuter.
Rör färskosten med florsockret och några mosade blåbär alt. juice från de tinade blåbären till en kräm. Bred på den svalnade kakan. Dekorera gärna med några blåbär. Fredagsmums!
1 kommentar:
Nu var jag snabb med kommentaren här! :) Kakan ser helt ljuvlig ut! Hoppas att ni får en riktigt härlig helg!
Stor kram!
Skicka en kommentar