Igår blev det brownies med mintsmak bakade med Leilas oslagbara recept.
After Eight Brownies
1 plåt/24 bitar
350 g mjukt smör
6 dl strösocker
3 dl kakao
1 dl ljus sirap
½ tsk salt
6 ekologiska ägg
3 dl vetemjöl
200 g After eight
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa smör och socker vitt och krämigt.
Rör ner kakao, sirap och salt. Rör i ett ägg i taget och vänd sist ner vetemjölet i smeten.
Lägg ett bakplåtspapper i botten av en ugnsplåt med kant och fyll den med smeten.
Stick ner hela rutor After eight i smeten (så att de täcks med smet).
Grädda kakan i mitten av ugnen i 30-35 minuter. Prova med en sticka, den ska vara lite kladdig. Låt kakan svalna.
Chocolate frosting
120 g mjukt smör
9 dl florsocker
1 ½ dl kakao
2 tsk vaniljsocker
200 g philadelphiaost
1 msk varmt kaffe
Vispa smör, florsocker, kakao och vaniljsocker krämigt.
Tillsätt philadelphiaosten och kaffet, vispa till en slät frosting. Bred den över den svalnade kakan, skär sen i rutor.
Mitt tips! Garnera gärna med ätbara blommor t.ex. penséer och rosor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar