Rödbetskaka med choklad
3 ägg
1 dl strösocker
1 dl farinsocker
1,5 dl solrosolja
3 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1-2 tsk kanel (beroende på hur mycket kanelsmak du vill ha)
2 msk kakao
2 dl riven rå rödbeta
100 g hackad mörk choklad
Glasyren ovanpå kan man skippa om man vill. Den ser helt klart lite läbbig och artificiell ut med den skarpa färgen, men den är helt naturlig! Man blandar bara lite rödbetssaft i glasyren (florsocker och vatten). Det går även att göra en färskosttopping i stället, sån som man brukar ha på morotskakor, om man vill ha något mer krämigt. Jag serverade yoghurtgrädde till - hur gott som helst! Blanda 2 dl vispad grädde med 1 dl turkisk yoghurt och 1-2 tsk vaniljsocker.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar