Krämig raw
chokladtårta med hallon
Botten:
2 dl valnötter
1 dl mandlar
3/4 dl kokosflingor
8 färska urkärnade dadlar
1/2 dl kakao
1 nypa flingsalt
1 msk vatten
Frosting:
1 avokado
1 dl frysta hallon
3 färska urkärnade dadlar
2 msk agave eller honung
2 msk kakao
1 msk kokosolja (eller annan olja)
1. Mixa valnötter, mandlar, kokosflingor, dadlar,
kakao, flingsalt och vatten till en krämig smet i en matberedare.
2. Tryck ut smeten i en mindre form (18-20 cm
i diameter) med avtagbara kanter. Ställ in i kylskåpet medan du gör
frostingen.
3. Mixa avokado, hallon, dadlar, agave/honung,
kakao och kokosolja.
4. Bred ut frostingen över kakan.
5. Låt stå i kylen minst 30 min innan
servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar