Idag har vi tagit det lugnt. Gjort julgodis, städat lite, ätit lussebullar, gått ett varv i det gråa vädret för att sen fläka ut oss i soffan med böcker och tidningar. Rocky road har blivit något av ett klassiskt julgodis för många, även för mig. I år gjorde jag en fudgevariant och efter att ha mumsat i mig första biten undrade jag lätt: Varför har jag inte gjort den här tidigare? Klart mycket bättre än den med bara choklad. Jösses! Det där mjuka fyllt med kola, nötter och marshmallows... Något annat julgodis behövs knappt.
Rocky road fudge200 g mörk choklad
200 g mjölkchoklad
25 g smör
1 burk kondenserad mjölk (397 g)
2 tsk vaniljsocker
2 dl minimarshmallows
2,5 dl salta jordnötter
1 påse dumlekolor
200 g mjölkchoklad
25 g smör
1 burk kondenserad mjölk (397 g)
2 tsk vaniljsocker
2 dl minimarshmallows
2,5 dl salta jordnötter
1 påse dumlekolor
Klä en mindre form, ca 20x25 cm med aluminiumfolie.
Bryt chokladen i bitar, smält choklad, smör och kondenserad mjölk. Rör då och då tills allt smält samman till en slät smet. Låt svalna något och rör ner vaniljsockret. Blanda sist i marshmallows, jordnötter och halverade dumlekolor. Rör inte för mycket, då smälter marshmallowsen.
Bred ut smeten i formen och kyl i minst 4 timmar. Skär i rutor. Förvara i kyl.
Bryt chokladen i bitar, smält choklad, smör och kondenserad mjölk. Rör då och då tills allt smält samman till en slät smet. Låt svalna något och rör ner vaniljsockret. Blanda sist i marshmallows, jordnötter och halverade dumlekolor. Rör inte för mycket, då smälter marshmallowsen.
Bred ut smeten i formen och kyl i minst 4 timmar. Skär i rutor. Förvara i kyl.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar