Bakningen igår blev lite utifrån vad som fanns hemma. Innan jul köpte S vit choklad (trodde han) till ett bakprojekt, men det visade sig vara vit choklad med citronsmak som inte alls passade i det som skulle bakas då. Men nu tänkte jag att jag borde kunna få in den där smaksatta chokladen i något mumsigt bakverk. Det blev blondies! Det är typ som brownies men utan kakao, så då blir de ljusa - "blonda". Det är mycket muscavadosocker i så de får en härlig kolasmak. Eftersom man även river i citronskal så tänkte jag att den vita chokladen med citronsmak borde funka och det gjorde den. Blondiesarna blev urgoda!
Blondies, (15-20 st)
225 g mjukt smör
1 dl strösocker
1,5 dl ljust muscavadosocker
½ msk vaniljsocker
Skal av 1 citron
3 ekologiska ägg
3,75 dl vetemjöl
½ msk bakpulver
½ tsk salt
150 g vit choklad (gärna med citronsmak!)
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa smör, strösocker, muscavadosocker och vaniljsocker krämigt. Rör ner rivet citronskal och ett ägg i taget.
Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd ner det i smeten.
Hacka chokladen grovt och vänd ner den i smeten.
Lägg ett bakplåtspapper i botten av en "halv" ugnsplåt med kant och fyll med smet. (Om du dubblar receptet räcker det till en hel ugnsplåt.)
Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter.
Låt kakan svalna och skär sen i rutor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar