Mintchokladbollar, choklad- och hallontårta, minibiskvier och brysselkex.
Mintchokladbollar
2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
4 msk kakao
6 dl kaksmulor från en chokladsockerkaka (det går åt ungefär en halv sockerkaka)
Pepparmintessens efter smak (jag använde ungefär 2 matskedar)
Strössel av valfri sort (jag använde polkaströssel)
Rör smöret smidigt tillsammans med florsockret och vaniljsockret.
Tillsätt kakao och kaksmulor och blanda till en jämn deg. Arbeta in mintessensen.
Degen kommer att kännas ganska lös. Ställ in i kylskåpet minst 30 minuter, gärna längre. Forma sen bollar och rulla i strössel.
Här hittar ni receptet på chokladbiskvierna. Här finns receptet på den magiska chokladtårtan (dock med en annan fyllning som också är supergod). Receptet på hallonmarängsmörkrämen finns här.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar