Rocky road, ca 40 bitar
200 g mörk choklad | |
200 g mjölkchoklad | |
25 g smör | |
1 burk kondenserad mjölk, sötad | |
2 tsk vaniljsocker | |
2 dl minimarshmallows | |
2 dl jordnötter, salta, grovhackade
2 dl Dumlekola, skuren i bitar
Klä en mindre form, ca 20 x 25 cm, med aluminiumfolie eller bakplåtspapper.
Bryt chokladen i bitar och smält över vattenbad. Ha även i smör och kondenserad mjölk och rör till en jämn smet.
Låt svalna något och rör sen i vaniljsockret.
Blanda sist i marshmallows, hackade jordnötter och Dumlekola. Rör försiktigt.
Häll ut smeten i formen och ställ kallt.
Skär i rutor. Förvara i kyl.
|
Chokladdoppade kokosbollar, ca 30 st
50 g smör
½ dl sirap
½ dl florsocker
2 dl vispgrädde (ovispad)
200 g kokosflingor
200 g mörk- /ljus- /vitchoklad
½ dl sirap
½ dl florsocker
2 dl vispgrädde (ovispad)
200 g kokosflingor
200 g mörk- /ljus- /vitchoklad
Smält smör, sirap, florsocker och grädde i en kastrull medan du konstant rör om i 5-8 minuter tills det blir väldigt klibbigt, kan påminna om kola.
Lägg till kokosflingorna och låt "smeten" svalna.
Rulla sen ungefär 30 bollar och placera de på en plåt eller liknande med bakplåtspapper. Låt bollarna få stå i frysen i ungefär 1 timme.
Smält chokladen över vattenbad. Ta ut bollarna och doppa dem i chokladen, garnera gärna med lite kokosflingor. Ställ kalt för att stelna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar