Frozen cheesecake med lemon curd
Botten:
200 g digestivekex (1 paket) eller Maryland cookies
100 g smör (det räcker faktiskt med 75 g)
Fyllning:
200 g vit choklad
250 g färskost
6 äggulor
1,5 dl strösocker
5 dl vispgrädde
Garnering:
1 burk lemon curd
Valfria frukter
Gör så här:
Kör kexen eller kakorna med smöret i en mixer och fördela jämnt i botten på en rund form med löstagbara kanter, 24 cm i diameter. Platta till ytan lite lätt med baksidan på en sked, och börja med fyllningen.
Smält den vita chokladen tillsammans med färskosten över ett vattenbad.
Vispa äggulor och socker luftigt i en bunke.
Vispa grädden medelhård i en bunke, den får inte bli alltför tjock.
Vänd ner chokladblandningen i bunken med äggblandningen. Vänd sedan ner alltsammans i bunken med vispad grädde.
Låt kakan stå i frysen i 3–4 timmar och ta fram den omkring 20 minuter innan du serverar den. Bred då över lemon curd och garnera med valfria frukter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar