Kardemummaskorpor
1 tsk kardemummakärnor
100 g mjukt smör
1 dl strösocker
0,5 dl råsocker
1 st vaniljstång
2 st ekologiska ägg
1 dl sötmandel
1 st bittermandel
5 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
Sätt ugnen på 175 grader.
Stöt kardemumman i en mortel.
Vispa smör, strösocker, råsocker, delad och urskrapad vaniljstång och kardemumma krämigt.
Rör ner ett ägg i taget.
Hacka sötmandlarna grovt och riv i bittermandeln.
Blanda all mandel med vetemjöl och bakpulver och vänd försiktigt ner det i smeten.
Forma degen till två rullar på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda längderna i mitten av ugnen i cirka 25 minuter.
Ta ut dem och sänk temperaturen till 125 grader.
Skiva längderna i cirka 1 cm tjocka skivor och lägg tillbaka dem på plåten.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar