söndag 12 juni 2016

Kardemummaskorpor

Skolavslutning i torsdags, vilket firades med massage och sen rosébubbel och tapas på kvällen! Det är en så fin sak att varje år få vara med på en skolavslutning med finklädda barn och "Den blomstertid nu kommer". Garanterad sommarkänsla! Nu börjar jag få lite ny energi efter den otroligt intensiva period som föregår skolavslutningen och efter F:s fotbollsturnering igår hade jag idag lite ork till både yoga och kakbak idag. Jag svängde ihop kardemummaskorpor, som inte ser så mycket ut för världen men som verkligen är goda!



Kardemummaskorpor

1 tsk kardemummakärnor                   
100 g mjukt smör                   
1 dl strösocker
0,5 dl råsocker
1 st vaniljstång
2 st ekologiska ägg
1 dl sötmandel
1 st bittermandel
5 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader.                  

Stöt kardemumman i en mortel.                  


Vispa smör, strösocker, råsocker, delad och urskrapad vaniljstång och kardemumma krämigt.

Rör ner ett ägg i taget.

Hacka sötmandlarna grovt och riv i bittermandeln.            

Blanda all mandel med vetemjöl och bakpulver och vänd försiktigt ner det i smeten.                  

Forma degen till två rullar på en plåt med bakplåtspapper.                  

Grädda längderna i mitten av ugnen i cirka 25 minuter.                  

Ta ut dem och sänk temperaturen till 125 grader.                 

Skiva längderna i cirka 1 cm tjocka skivor och lägg tillbaka dem på plåten.  


                

Inga kommentarer: