Cheesecake med blåbär och vit choklad
Botten
150 g smör
Fyllningen
600 g philadelphiaost
2 1/2 dl kesella 10%
1 dl strösocker
1 dl majsstärkelse
2 tsk vaniljsocker
3 ekologiska ägg
1 dl vispgrädde
200 g vit kvalitetschoklad
1 1/2 dl blåbär
Krossa digestivekexen (i en mortel eller mixer). Smält smöret och blanda med kexsmulorna. Tryck ut det i en form med löstagbar kant och förgrädda i ugnen i ca 10 min på 175°C.
Fortsätt med att göra smeten. Blanda färskost och kesella i en skål.
Rör i majsstärkelse, socker, vaniljsocker, ett ägg i sänder och till sist grädden.
Smält den vita chokladen och vänd ner i smeten. Häll över i formen och strö över blåbär.
Grädda i ca 40 min på 200°C, men håll koll på färgen. Efter ett tag kan man täcka kakan med aluminiumfolie så den inte blir för mörk. Låt den stå i eftervärme tills den sätter sig och ställ sedan i kylen tills den är kall.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar