Till kvällsmat blev det risgrynsgröt och snittar (!). Jag äter inte gröt och även om jag verkligen gillar en vanlig vörtsmörgås med ost, så kändes det som att julaftonsmiddagen krävde lite mer än så. Så till den klassiska gröten serverades det tunnbrödstorn med en färskostkräm med rökt lax, gurka, dill och wasabi, och hårt bröd med manchego (en otroligt god spansk ost) och fikonmarmelad.
torsdag 29 december 2011
Den stora mathögtiden
Jo, det äts onekligen en hel del under julen. Även efteråt skulle jag vilja påstå. Och nyår är ju ingen liten mathelg den heller. På julafton åt vi hyfsat traditionell julmat till lunch, och efter det en maffig tryffelkaka.
Till kvällsmat blev det risgrynsgröt och snittar (!). Jag äter inte gröt och även om jag verkligen gillar en vanlig vörtsmörgås med ost, så kändes det som att julaftonsmiddagen krävde lite mer än så. Så till den klassiska gröten serverades det tunnbrödstorn med en färskostkräm med rökt lax, gurka, dill och wasabi, och hårt bröd med manchego (en otroligt god spansk ost) och fikonmarmelad.
Till kvällsmat blev det risgrynsgröt och snittar (!). Jag äter inte gröt och även om jag verkligen gillar en vanlig vörtsmörgås med ost, så kändes det som att julaftonsmiddagen krävde lite mer än så. Så till den klassiska gröten serverades det tunnbrödstorn med en färskostkräm med rökt lax, gurka, dill och wasabi, och hårt bröd med manchego (en otroligt god spansk ost) och fikonmarmelad.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar