Igår blev det en superenkel vaniljglass med bara tre ingredienser som vispas ihop, läggs i en form och ställs i frysen ett par timmar. Den är hur god som helst, speciellt med färska bär till!
Vaniljglass med kondenserad mjölk
5 dl vispgrädde
1 burk kondenserad mjölk (sötad)
1 vaniljstång
Häll vispgrädden och den kondenserade mjölken i en bunke.
Dela vaniljstången på mitten och skrapa ur vaniljfröna. Lägg fröna i bunken med gräddblandningen.
Vispa med elvisp tills blandningen tjocknar och börjar få lite styvare toppar.
Häll smeten i en form. (Jag klädde en avlång bakform med plastfolie innan jag hällde i smeten, då kan man stjälpa upp glassen på ett fat och garnera lite snyggt. Skippar man plastfolien kan man skopa upp glassen med en sked direkt ur formen i stället.) Ställ i frysen i 4-6 timmar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar