Veckans vego är en mumsig helgfavorit här hemma. Visst funkar den en vardag också, men eftersom det är lite svårt ibland att hitta festlig vegetarisk mat så håller vi rätt hårt i att de rätter som har en aningens mer festlig touch äts vid aningens mer festliga tillfällen, typ lördagar.
Quornbitar i jordnötssås, 4 port.
300 g quornbitar
1-2 äpplen
1 vitlöksklyfta
1 dl salta jordnötter, hackade
1 tsk hackad röd chili
2 msk jordnötssmör
Skal och saft av en lime
1 tsk råsocker
1 dl matlagningsgrädde
2 dl creme fraiche
1 grönsaksbuljongtärning
Skala och hacka vitlök och chili och fräs det i olja i en gryta.
Tillsätt quornbitarna och stek en stund.
Blanda i jordnötssmör, jordnötter, lime, socker, grädde, creme fraiche och buljongtärning och låt sjuda en stund.
Skala och klyfta äpplet/äpplena och lägg i grytan så bitarna blir lite varma.
Servera med ris och en sallad. Strö gärna på extra jordnötter vid servering och ställ fram limeklyftor till den som önskar mer syrlighet.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar