Sockerkaka
3 ägg
3 dl strösocker
1,5 dl kallt vatten
3 dl vetemjöl
1 tsk nystött kardemumma
3 tsk bakpulver
Smörkräm
150 g smör
0,5 dl strösocker
150 g mandelmassa
2 tsk vaniljsocker
2 äggulor
Vispad grädde till servering
Gör så här:
Börja med sockerkakan. Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Tillsätt kallt vatten.
Blanda de torra ingredienserna bakpulver, mjöl och kardemumma. Vänd ner dem i smeten.
Ta fram rektangulär form på ca. 20-30 cm beroende på hur tjock du vill ha kakan.
Lägg i bakplåtspapper och häll i smeten.
Grädda ca. 15 minuter. Prova med en sticka så att kakan är torr. Låt den svalna. Gör under tiden smörkrämen.
Smält smöret. Tänk på att ha låg värme på plattan.
Tillsätt socker, riven mandelmassa, vaniljsocker äggulor och rör ihop.
Bred på smörkrämen på kakan.
Låt stå i frys/kyl en halvtimme. Ta ut och skär önskade skivor och spritsa på lite grädde.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar