Choklad- och hasselnötstårta
300 g hasselnötter
200 g mörk choklad av god kvalitet, 70%
1 msk kakao
200 g smör
1 dl kokossocker
6 ägg
Jordnötssmörsfrosting
1½ dl jordnötssmör
2½ dl kokossocker
1 dl kako
1 tsk vaniljpulver
300 g Philadelphiaost
2 msk varmt kaffe
Bigarråer till garnerning
Sätt ugnen på 175 grader.
Mixa hasselnötterna till ett fint pulver i en matberedare.
Hacka chokladen grovt och kör den sen i matberedaren tillsammans med nötterna.
Tillsätt kakao, smör och kokossocker och mixa krämigt. Separera äggen, tillsätt gulorna i smörsmeten.
Vispa upp äggvitorna till ett hårt skum i en torr och ren bunke. Vänd försiktigt ihop äggvitan med chokladsmeten, lite i taget.
Fyll smeten i två smorda teflonformar, 24 cm i diameter. Grädda bottnarna i mitten av ugnen i 30-35 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig. Låt bottnarna svalna helt.
Vispa jordnötssmör, kokossocker, kakao, vaniljpulver och Philadelphiaost krämigt. Tillsätt kaffet.
Bred lite frosting på en av bottnarna, lägg den andra bottnen över och bred frosting på och runt tårtan.Garnera med bigarråer.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar