Något som fastnade på bild är däremot de supergoda mangorutorna! Det blev så många och man får inte i sig fler än en per fikastund, så där fanns det rutor kvar att ta kort på. Dessa rutor är ju som en blandning av något klassiskt: tosca och något mer nymodigt: mango. En väldigt bra kombination!
Mangorutor med kokostosca, ca 25-30 st
500 g fryst mango
250 g smör, rumsvarmt
3 dl strösocker
4 ägg
1 dl mjölk
7 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
4 tsk bakpulver
½ tsk salt
Kokostosca
1½ dl socker
1 dl ljus sirap
1½ dl vispgrädde
200 g kokos
75 g smör
Tina mangon på hushållspapper och värm under tiden upp ugnen till 175 grader.
250 g smör, rumsvarmt
3 dl strösocker
4 ägg
1 dl mjölk
7 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
4 tsk bakpulver
½ tsk salt
Kokostosca
1½ dl socker
1 dl ljus sirap
1½ dl vispgrädde
200 g kokos
75 g smör
Tina mangon på hushållspapper och värm under tiden upp ugnen till 175 grader.
Vispa smör och socker mjukt och smidigt. Tillsätt ett ägg i taget under
vispning och därefter mjölken.
Blanda mjöl, vaniljsocker, bakpulver och
salt och vänd ner i smeten tillsammans med mangon.
Klä en långpanna ca
40x25 cm med bakplåtspapper och bred ut smeten i formen. Grädda strax
under mitten av ugnen i ca 40 min eller tills kakan är genomgräddad.
Blanda under tiden alla ingredienser till kokostoscan och låt koka på
svag värme under omrörning några minuter.
Ta ut kakan och fördela
kokostoscan jämnt ovanpå. Höj ugnsvärmen till 200 grader sätt in kakan strax
under mitten av ugnen och grädda ytterligare ca 15 min eller tills
toscan fått en gyllenbrun färg.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar