100 g smör
1 dl strösocker
3 1/4 dl vetemjöl
½ dl strösocker att strö över
200 g nougat
50 g hackade hasselnötter
Sätt ugnen på 150 grader. Smält smöret och blanda det med socker och vetemjöl i en bunke. Arbeta ihop till en jämn deg.
Kavla ut till en 5 mm tjock platta på mjölat bord. Stick ut ca 30 kakor med en rund utstickare, 4-5 cm i diameter. Lägg på en plåt med bakplåtspapper, strö över sockret och grädda i ugnen 8-10 minuter. Låt kakorna svalna på plåten.
Bryt nougaten i bitar och smält den i en bunke över vattenbad tills nougaten blir så mjuk att den går att spritsa. Blir den för lös kan den stå i kylen tills den har stelnat lite.
Spritsa eller stryk ut fyllningen på hälften av kakorna. Strö över hackade hasselnötter. Lägg resten av kakorna ovanpå. Förvara kakorna i lufttät burk i rumstemperatur.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar