Italienska quornfärsbullar
300 g quornfärs
½ dl vatten
½ dl havregryn
1 vitlöksklyfta
3 soltorkade tomater
2-3 ägg
½ dl ströbröd
½ kruka färsk basilika
Salt och peppar
Tomatsås
1 burk konserverade körsbärstomater
½ dl vatten
1 dl grädde
½ rödlök
1 vitlöksklyfta
5 soltorkade tomater
Salt och peppar
150 g fetaost att smula över bullarna vid servering.
Blanda vatten och havregryn och låt svälla ca 10 minuter.
Finhacka vitlöken och de soltorkade tomaterna. Blanda det med quornfärs, ägg, havregryn, ströbröd och finhackad basilika. Smaka av med salt och peppar. Smeten behöver vara ganska kladdig för att kunna forma bollar, så känn efter om det behövs två eller tre ägg.
Forma små färsbullar och stek försiktigt i en het stekpanna med olja.
Skär rödlöken i smala klyftor. Ta därefter färsbullarna ur stekpannan och stek rödlöken snabbt. Häll i körsbärstomater, vatten, grädde, pressad vitlök och finhackade soltorkade tomater. Rör om.
Låt såsen puttar en stund och lägg tillbaka färsbullarna mot slutet så att de blir varma.
Smula över fetaosten och strö ev. över basilikablad vid serveringen. Servera även med rostad potatis.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar