söndag 19 oktober 2014

Höstpyssel

Nu känns det som att det är hög tid för att göra om någonting här hemma. Verkligen. Hrm, hrm. Den där känslan av att vilja förändra, fixa till och pyssla, den försvinner liksom aldrig, men den går lite i vågor. Nu har den vilat lite, återhämtat sig för att nu återkomma med full kraft! Det började nog för någon vecka sen när vi köpte ny soffa. Sen var jag tvungen att fixa om i Stringhyllan, montera en pall och köpa en tavla. Efter det har det bara fortsatt.

Nu är det sonens rum som är föremål för fixandet. Han växer och då behövs det lite förändring i hans rum också. Mer förvaring, lite andra färger och andra saker som en anslagstavla till exempel. Helt plötsligt producerar F teckningar på löpande band, han som förut inte alls var särskilt intresserad av att rita. Han får vykort från kompisar (och farfar såklart) och brev från skolan som inte bara ska läggas i en hög.


Idag har jag sytt två kuddfodral av tygerna på bilden här ovanför. Tyger som jag redan hade hemma; det randiga är från Ikea och det blommiga från mitt barndomshem. Färgproverna har F själv valt ut och det är en blivande bokhylla gjord av fyra lådor som ska målas i dessa förtjusande färger!

Inga kommentarer: