måndag 17 november 2014

Kalastema på kalaset!

Här har det kalasats i dagarna två! I lördags barnkalas med F:s vänner, där jag och S, trots alla mentala förberedelser på det kaos som skulle komma, var som två blöta fläckar efteråt. Nejdå, inte riktigt så illa, men nästa år kör vi på utomhuskalas. Det är nästan bestämt. Vi ska bara förbereda oss mentalt på att vara utomhus i två timmar och göra diverse mullegrejer som att grilla korv och sitta på sittunderlag. Vi är inte så bra på sånt eftersom vi helt enkelt inte gillar sånt. Men känslan av att slippa inomhuskaos, fantastiska decibelnivåer från barnröster och kuddkrig med Josef Frank-kuddar är så mycket värd att jag kan stå ut med frusna tår, barr innanför byxorna och röklukt i håret.

Igår var det ett något mer stillsamt kalas för släkten där nivån på fikat var snäppet högre än lördagens chokladbollar. Temat var rätt och slätt "Kalas", som kanske inte ens räknas som ett tema. Det är som att ha tema "Jul" på julafton. Strunt samma - det var färgglatt, barnsligt och kul! Och som en fjäder i hatten lyckades jag med marängsmörkrämen direkt! Den skar sig inte det minsta och smaksättningen med saft från passionsfrukt var mycket god.
Marshmallows på pinne - en skojig och god sak! Gör ett hål i marshmallowsen med en kniv, stick i ett fint sugrör, doppa halva marshmallowsen i smält vit choklad, rulla i valfritt strössel, ställ kallt en stund och voilá - ett lite extra festligt (och "hemgjort") godis!

Inga kommentarer: