måndag 16 november 2015

Veckans vego: Solgul pasta

Det har varit ett litet uppehåll i Veckans vego (inte för att vi har slutat äta vegetariskt eller för att recepten är slut, mer för att energin hos undertecknad tog lite slut), men här kommer en saffransdoftande vardagsfavorit: Solgul pasta.

 

Solgul pasta, 4 port.

½ gul lök
1 vitlöksklyfta
1 burk majskorn, 340 g
10 soltorkade marinerade tomater
5 tomater
1 kuvert saffran
Salt och peppar

Fetaostkräm

150g fetaost
2 dl creme fraiche
Salt och peppar

Finhacka lök och vitlök. Fräs i olja i en stekpanna.

Strimla de soltorkade tomaterna och låt dem fräsa med en stund. Salta och peppra.

Skär tomaterna i stora bitar och rör ner dem i lökfräset. Häll i den avrunna majsen.

Krydda med saffran och ev. mer salt och peppar.

Fetaostkrämen: Häll upp creme fraiche i en skål. Smula ner fetaosten och rör om. Salta och peppra.

Servera med nykokt pasta.


Inga kommentarer: