söndag 24 augusti 2014

Nyttiga muffins

Sensommaren bjuder inte på några värmeböljor. Kanske har vi fått årets ranson av värme? Jag gillar när det går mot höst, men det måste kanske inte bli så här kallt och regnigt på en gång. Lite härlig värme skulle kunna få dröja sig kvar. För första gången sen traditionen med kräftskiva hos min bror startade för tio år sen, fick vi igår sitta inomhus och äta kräftor! Det säger väl något om den plötsliga kylan som har drabbat augusti.

Men annat som hör sensommaren till kan man njuta av trots kyliga vindar. Blomsterprakten på Fyris torg på lördagarna till exempel. Där är det solrosor, dahlior, ringblommor och gladiolus vart man än ser! Ett fång solrosor fick S köpa med sig hem från sin stadstur i lördags.Mina lördagsbestyr bestod bland annat av att baka. Nyttiga muffins blev det den här gången. Jag har experimenterat med det här receptet ett antal gånger och nu känns det som att jag har fått till den bästa blandningen. Ursprungsreceptet hade en lite för "nyttig" smak för min del, nu smakar de sötare, utan att för den sakens skull kännas som ett riktigt sött bakverk. Det här är mer som mellanmålsmuffins än fikamuffins.Banan- och havregrynsmuffins, ca 15 st

3 st mogna bananer
2 ägg
2 msk rapsolja
1 2/3 dl vaniljyoghurt
2 1/2 dl grahamsmjöl
1 dl vetemjöl
2 1/3 dl havregryn
2 tsk bikarbonat
2 tsk kardemumma, stött

Sätt ugnen på 190 grader.

Mosa bananerna i en bunke, tillsätt äggen, rapsolja och yoghurt. Blanda ihop till en smet.

Blanda de torra ingredienserna i en annan bunke. Blanda samman de blöta och de torra ingredienserna. (Man kan också ha i russin och hackade nötter/mandel i smeten om man vill.)

Ställ ut muffinsformar på en plåt/muffinsplåt. Fördela smeten i formarna.

Grädda i 20 -25 minuter.


1 kommentar:

Anonym sa...

Hej!

Jag heter Emilie och jag läste din blogg och jag tycker verkligen om dina recept! Jag jobbar för en hemsida som heter Hittarecept.se och det vore väldigt roligt om du ville lägga till din blogg hos oss!

www.hittarecept.se är en sökmotor som samlar recept från matbloggare. Vi har redan över 3000 aktiva bloggar och om du väljer att lägga till din blogg hos oss kommer du att dra nytta av den trafik vi kommer att skicka till dig.

Lägg till din widget och du kommer förhoppningsvis att hamna högt upp på matbloggstoppen.

Om du har några frågor, maila mig gärna på info@hittarecept.se.

För att lägga till din blogg klickar du på http://www.hittarecept.se/ga-med-i-matbloggstoppen

Med vänlig hälsning,
Emilie
Hittarecept.se