torsdag 25 december 2014

GOD JUL!

Hoppas julaftonen blev fin för er alla och att juldagen förlöper i ett lugnt och skönt tempo! Jag var nyss ute en sväng i den tiogradiga kylan och njöt av solen och de gnistrande vyerna. Så härligt! Men rätt kallt så efter att ha skottat en liten gång tillsammans med F, så gick jag in och tog en kopp te och åt julgodis. Precis som det ska vara!

Snart är det dags för lunch bestående av utvalda rester från gårdagens julmiddag hos pappa. Som vegetarian är ett klassiskt julbord inte så upphetsande, men Janssons frestelse kan jag äta i mängder och min hemmagjorda rödbetstzatziki passar bra till. En skiva vörtbröd med ost och senap och ett glas julmust till så är julmaten komplett! Ikväll bestämmer vi dock själva över maten och då blir det traditionsenlig (Vi har ätit detta i åtminstone tre år och tradition blir väl något efter bara andra gången?) tapas med goda ostar, rostad potatis och aioli samt skagenröra. Vi känner oss lite kontinentala när vi gör som de flesta andra människor utanför Sverige som firar jul - äter det godaste och finaste man vet till julmiddag (och inte en massa gammal "bondemat").

Matbordet pryds sen i förrgår av en zinklåda fylld med oasis, kuddmossa, vita nejlikor, snöbär, poppel, granris och vit krysantemum.

 
 
 
 
 
 

Inga kommentarer: