söndag 10 februari 2008

Mumsig grönsakskaka

En av efterrätterna på brunchen var Zucchinikaka (som en morotskaka, fast med zucchini i stället, snyggare med grönt än orange tycker jag!).

Här är receptet:

Zucchinikaka

2 ½ dl solrosolja
3 ½ dl strösocker
4 dl fint riven zucchini
3 ägg
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
½ tsk salt
1 tsk kanel

Glasyr
200 g avvsvalnat smält smör
200 g philadelphiaost
3 dl florsocker (siktat)
2 tsk vaniljsocker
Saft och skal av en citron

Vispa socker och olja vitt. Tillsätt den rivna zucchinin och sen äggen, ett i taget.
Blanda de torra ingredienserna och rör ner dem i smeten.

Häll smeten i en smord och bröad form (långpanna 30x20 cm).

Grädda kakan i 200 grader i 25-30 minuter.

När kakan har svalnat stjälp upp den på ett stort fat/en skärbräda. Vispa sen ihop alla ingredienserna till glasyren till en luftig smet.

Bred glasyren över kakan och låt den stå kallt en stund så att glasyren stelnar lite.

Skär kakan i rutor och riv lite skal från zucchinin över varje bit.

Inga kommentarer: