onsdag 23 september 2009

Herrgårdssöndag

I söndags var vi till Krusenbergs herrgård utanför Uppsala. De har något de kallar kaffesöndag, vilket innebär kaffe, te, juice och en maffig kakbuffé där även scones ingår. Det var väldigt fint och gott! Ett minus var dock att det inte fanns något bakverk med choklad - hur tänker man då? ;-)

På borden i salarna (som var fina, men 1700-talet är väl inte min favoritperiod när det gäller inredning - jag gillar modernt!) där man fikade stod små fina blomsterarrangemang som var kopplade till årstiden. Det är en bra idé att använda äpplen eller annan frukt, eller varför inte grönsaker, i arrangemang. Det är oftast rätt billigt, det fyller ut bra och det ger en häftig effekt. Synd bara att ingen på stället förstått att fastän arrangemanget är gjort i våt oasis så måste man fylla skålen med vatten, annars håller det inte så länge.




Det var ju strålande väder så vi vandrarde runt lite i slottsträdgården också. De hade fina äppelodlingar och alla gäster fick gratis plocka med sig äpplen om man ville! Det ligger fint vid Ekoln och vattnet glittrade av solens strålar denna dag - underbart :-) I den gamla trädgårdsmästarbostaden låg en blom- och inredningsbutik som heter Tidlös. Den var väldigt mysig och jag köpte två små prydnadspumpor (hade stor lust att köpa mycket mer!). Blev så glad att de fanns i färger som passar hemma hos mig och inte bara i orange eller gult som det brukar vara.


Inga kommentarer: