lördag 19 oktober 2013

Världens kanske godaste kladdkaka

Den här kladdkakan är bara så otroligt god! Lite lyxigare än den klassiska varianten, men ändå inte krånglig att göra. Passade gott igår kväll medan temperaturen ute sjönk under nollstrecket. Raggsockor, kladdkaka och det senaste avsnittet av Hart of Dixie! Sen somnade jag gott.

Kladdkaka
200g smör
200g mörk choklad
4 ägg
2 dl strösocker
2½ dl vetemjöl
1 krm salt
Smörj en rund bakform med löstagbar kant. Smält smöret i en kastrull på spisen. Bryt ner chokladen i mindre bitar i smöret och smält försiktigt. Blanda till en jämn smet och låt svalna lite.
Vispa upp äggen lätt tillsammans med sockret och rör ner chokladsmeten. Blanda mjöl och salt, rör ner i smeten och rör till en jämn massa.
Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader i 14-15 minuter.
Låt svalna helt. Kakan kan gärna stå i kylen över natten.
Jag hade vanilj- och youghurtgrädde till (vispad grädde blandad med turkisk youghurt och vaniljsocker) men har även haft daimgrädde till. Då blandar man vispad grädde med kakao och hackad Daim. Ja, det kan inte bli mycket annat än gott!


Inga kommentarer: