lördag 14 juni 2014

Ett fång lupiner!

I torsdags var det skolavslutning. Igår var vi på inspirationsföreläsning och sen var det personalfest på kvällen. Idag är jag rätt slut, både i kroppen och i knoppen.

Skolavslutningen var otroligt fin, som vanligt. Det är en underbar förmån att få höra barnröster sjunga Den blomstertid nu kommer varje år vid den här tiden i juni. Då är det omöjligt att värja sig mot sommarkänslorna som kommer! Det spelar ingen roll att jag ska jobba en vecka till innan det är semester; det känns som sommarlov i hjärtat! Som lärare är ju jobbet ett helt annat när eleverna inte är på skolan. Helt plötsligt kan man göra en sak i taget, fika med kollegorna och gå på toaletten när man vill!

Mina fina eleverna kom med blommor och presenter. Jag fick ett helt fång av en av mina favoritblommor så här års - lupiner! Jag blir alldeles kär i deras underbara färger och stolta hållning. När vi åkte till Astrid Lindgrens värld förra helgen var motorvägen kantad av lupiner och jag fick verkligen skärpa mig för att inte tvärbromsa bilen och kliva ur och plocka famnen full. På så många sätt hade det varit en dålig handling (trafikfarligt, ingen jättestor vas i bilen, opraktiskt att bära famnen full med lupiner på Astrid Lindgrens värld m.m.) men rackarns vad längtan var stark!


 
 

Inga kommentarer: