onsdag 4 juni 2014

Att försöka komma ikapp

En härligt lång Kristi Himmelsfärdshelg som jag inte riktigt är ikapp. Det kan kännas så ibland; att man hela tiden ligger steget efter. Vi var borta hela helgen, besökte härliga Astrid Lindgrens värld och S:s bror med familj i Kalmar. Vi kom hem i söndags kväll och orkade mest äta och packa upp halva väskan. Och sen har jag inte riktigt kommit ikapp. Den andra halvan av väskan packades upp idag. Städning och handling och andra praktiska göromål som vi brukar klara av på helgen har vi fått göra på kvällarna, vilket lett till att det vanliga TV-soffanslappet har fått stryka på foten. Till råga på allt är det en lite extra stressig vecka på jobbet eftersom elevernas betyg ska sättas!

Idag tror jag dock att jag kom ikapp och hamnade kanske till och med lite före. Min "lediga" dag utnyttjades till att förbereda nästa lilla projekt här hemma: mini-köksmakeover. Inga stora grejer med kakel eller skåpsluckor, utan mer möblera om, byta lite lampor och tavlor och så. När jag var till Ikea för att handla lite inför detta projekt passade jag så klart på att besöka två loppisar som ligger i närheten. Och, jodå, några små fynd blev det!

 
Guldugglan la F rabarber på direkt! Marmorvasen har blivit ett perfekt tillhåll för mina tekulor, och den bruna krukan från Upsala Ekeby funderar jag som bäst på att spraya i någon fin färg...
 
 

2 kommentarer:

Borgmästaren sa...

Alltid lika kul att fynda! Och lika kul att se vad man kan göra av en re-make av fynden. Har skrivit ut blåbärsmoussekakan. Otroligt fint med förgätmigej på!

Linda sa...

Ja visst är loppisfynd alltid kul! Nu laddar jag inför alla sommarloppisar :-) Hoppas blåbärsmoussekaka smakar bra!