söndag 4 oktober 2015

Veckans vego: Pasta Rosso

Den här helgen har jag ägnat mig åt bakning både igår och idag. En riktigt bra helg med andra ord! Det vankas mammamiddag (en middag för mammorna i föräldragruppen, som härligt nog har blivit vänner och träffas fortfarande, sju år efter våra barn kom till världen!) i veckan och jag var inte sen att paxa efterrätten, vilken kommer bli något bakat. Så klart! Bilder kommer senare.

Nu till veckans vego, som är en stor vardagsfavorit här hemma! Jag blev bjuden på denna rätt för nästan tre år sen hos vännen S, som är dietist. Receptet har hon utarbetat för förskolekockar så det är helt klart barnanpassat! Men har man inga barn gillas rätten minst lika bra av vuxna :-)



Pasta Rosso, 4 port.

½ gul lök
1 vitlöksklyfta
3 morötter
500 g krossade tomater
1 grönsaksbuljongtärning
1 dl creme fraiche
1 tsk oregano (färsk eller torkad)
Salt och peppar

Till servering:

Spagetti
200 g halloumi
1 broccolihuvud


Koka spagettin enligt anvisningarna på paketet.

Skala och hacka lök och vitlök. Fräs en stund i olja i en kastrull.

Skala och riv morötterna grovt. Låt dem fräsa med en stund.

Tillsätt tomatkross och buljongtärning och låt koka i ca 20 minuter. Rör om då och då.

Skär halloumin i tärningar och stek i olja i en stekpanna.

Dela broccolin i mindre bitar och fräs i lite olja i en annan stekpanna.

Rör i creme fraiche och tillsätt kryddorna efter smak i tomatsåsen.

Mixa såsen slät med en stavmixer.

Servera såsen med spagetti, halloumitärningar och broccoli.



Inga kommentarer: