söndag 18 november 2007

Guide till Uppsalas bästa inredningsbutiker!

Jag har rätt länge funderat på att göra en liten shoppingguide till Uppsala - och nu är den här! Det finns ju faktiskt en hel del fina och mysiga affärer här i stan med stort utbud av sånt jag gillar: snygga inredningsprylar, stora som små och blommor i olika former. Affärerna i guiden är främst inriktade på inredning och alla är icke-kedjor. Jag gillar den individuella variationen mer än kedjornas likriktining.


Blomloftet Sysslomansgatan 8

Denna butik öppnade äntligen på nytt i våras efter att ha varit nedlagd en tid. En liten butik med fokus på blommor, både krukväxter och snittblommor. Man kan hitta väldigt fina krukor, vaser och ljuslyktor här, och vill du ha en liten gå-bort-blomma så är detta rätta stället!





Collection Vaksalagatan 14

I denna butik samsas inredningsprylar med allt för den som ägnar sig åt scrap-booking eller vill göra egna kort. Många av inredningsprylarna kommer från danska Villa collection. Pappersavdelningen växer hela tiden och om du är nybörjare kan du få väldigt bra hjälp här.



HouseHold Klostergatan 4


I en stor källarlokal finns hur mycket grejor som helst! Köks- och badprylar, ljus, möbler, lampor, tapeter och väldigt mycket "pynt". Här hittar du det mesta och allt är väldigt fint uppställt. Vid jul är det som en liten julgrotta där nere!





KajsaJohanna S:t Eriks gränd 6

En väldigt mysig butik i det mysigaste kvarteret i stan! Har fina blomplanteringar för både ute- och inomhusbruk. De säljer också krukor, vaser, ljusstakar och små saker om man själv vill göra fina planteringar. Stilen är lite mer romantisk och gammeldags, åt det danska hållet.



Love your home Bredgränd 4

Det här är en liten fin butik med utvalda saker. Här finns en avdelning med tvålar och många olika varianter av badbomber. Det finns också mycket fina prydnadssaker med en lite romantisk känsla t.ex. de fina kuddarna från Susanne Schjerning som jag skrivit om förut.

Myrra S:t Pergallerian


En trappa ner i S:t Pergallerian finns den här fina "prylbutiken". Här hittar du Sias produkter, kuddar från MAIRO och väldigt många olika färger på Lotus-lyktor. Har även en del snygga köksprylar från bl.a. Bruka och fina smycken.


Small Drottninggatan 8


Detta är en liten (nu dock större än den var från början) affär med många fina grejer. De har bl.a. saker från HouseDoctor, Greengate, Ceannis och det största utbudet av Snö-smycken i Uppsala. Är du ute efter en present så är det stor chans att du hittar den här!




Spira Svartbäcksgatan 30


Här är det Cult-design som gäller! Butiken har väldigt mycket av deras produkter (helt klart mest i stan!) och hon som äger affären gör väldigt fina arrangemang och dekorationer med växter och blommor i krukorna och vaserna från Cult. Har även smycken från Pearls for Girls.






Stickspåret Östra station, Roslagsgatan 1


I en gammal fin stationsbyggnad ligger bl.a. butiken Stickspåret. Här finns det massor av fina designprylar från olika märken såsom Tio-gruppen, Jellybean, Färg&Form, Pluto och smycken från Baglady m.m. De säljer också saker från mindre kända designers från hela Sverige. I samma byggnad finns ett väldigt trevligt och bra café, Broströms kafé, som ställer ut olika lokala konstnärer på sina väggar.



Trolltyg Östra ågatan 25/Gamla torget 1

En affär med anor (firade 40 år för ett tag sen) men är för den delen inte gammeldags. Butiken består av två delar: en med kläder (dam- och herrkläder) och en med inredning. På inredningsavdelningen, som jag oftast besöker, finns ett stort sortiment från Matteus (tror inte att det finns någon annanstans i Uppsala) och även Designhouse Stockholm, Lexington, Himla och Marimekko m.fl.

Inga kommentarer: