söndag 11 november 2007

Snö och Sigtuna

Igår morse när jag vaknade var det alldeles vitt ute! Snön hade lagt sig i ett fint lager så allt blev genast mycket vackrare. Bilden är tagen på vår balkong där den vita ljungen blivit ännu vitare! Nu har några plusgrader gjort att en del av snön försvunnit, men det är lite av det fina vita täcket kvar. Jag gillar verkligen att det är lite snö, för det ger en ännu mer julig känsla, och även om julen inte är här än så får man en föraning om det mysiga som kommer...






Vi kom nyss hem från vår weekend på Sigtuna stadshotell (eller Sigtuna Stads Hotell som det nog heter). Det var verkligen stil på allting, men tyvärr så glömde jag kameran så jag kan inte visa några bilder :-(, förutom en på ett dubbelrum som jag lånat från deras hemsida. Allt var snyggt inrett i naturmaterial och mycket vitt, med ljusgrått som accentfärg - hur snyggt som helst! Det var lugnt och tyst, inte så många gäster så man kunde verkligen slappna av. Det var inte alls uppstyltat eller obekvämt heller utan bara trevligt, och servicen gjorde att man kände sig verkligt välkommen.



Först var det afternoon tea i deras fina salong med sköna gråa fåtöljer, levande ljus och lite pianomusik. Det var inte buffé och först blev jag besviken, men sen kom de in med ett våningsfat med massa godsaker (snittar med skagenröra, scones med lemoncurd, nougattarte och en massa annat) till varje bord. Det var faktiskt ännu trevligare än en stor buffé som ofta bara resulterar i att man tar alldeles för mycket och allt bara blandas ihop.



Sen slappade vi på rummet i de mysiga gråa morgonrockarna som man fick låna, läste och drack skumpa. Så var det då dags för höjdpunkten: en sexrätters avsmakningsmeny. När vi bokade sa vi att vi var vegetarianer och de var väldigt tillmötesgående och fixade en helt vegetarisk meny. Fyra av sex rätter var väldigt goda, de andra två var faktiskt lite av en besvikelse. Någon i köket hade en förkärlek för att sylta saker så det var syltade rädisor, syltad fänkål och syltad pumpa - inte så gott utan bara syrligt.



Sigtuna Stads Hotell är ju kända för sitt kök, så vi hade ganska höga förväntningar som inte helt infriades. Vinerna som vi fick till var däremot utsökta och likså frukostbuffén i morse. Snyggt upplagt, ett lagom urval och lite exlusivt. De kör vekligen på kvalitet snarare än kvantitet. Och att sitta och äta i en fint inrett matsal (förutom kristallamporna) med utsikt över Mälaren är ju inte heller så tokigt. Till på köpet så hade de vita snittamaryllis i stora vaser i lobbyn!



Vi var fantastikst mätta, men efter en liten promenad i fina Sigtuna orkade vi ändå med en fika på RC Chocolat, så klart! Jag har berättat om det stället förut, men det är väl värt att upprepas: det är ett mysigt fik med väldigt god choklad!

Inga kommentarer: