söndag 29 november 2009

Glad första advent!

Idag är det första advent, vilket innebär att kyrkoåret börjar. För oss som inte är religiösa, utan mer inrednings- och pysselintresserade innebär det att julsakerna ska fram på allvar. Inte allt på en gång, men givetvis allt som lyser och som man har i fönstret: stjärnor, ljusstakar, ljusslingor m.m. Vår adventsljusstake i vit betong (ett mellandagsreafynd!) fick enklast möjliga dekoration i år: mossa.



Lite annat pyssel har gjorts här under veckan, t.ex. fick den gamla hederliga julbocken en ny kostym med hjälp av vit sprayfärg och vitt sidenband.

FÖRE



EFTER


Det var julmarknaden här i stan nu i helgen och där köpte jag bl.a. en mistel. Mannen som sålde den sa att det var pussgaranti på den, och jag får nog säga att han hade rätt! Dock hade han väl inte helt rätt dekorationsstil för misteln var försedd med en hemsk röd rosett av plastband, en sån där färdigknuten som ofta sitter i gräsliga julgrupper som man köper i mindre stilfulla blomsteraffärer (usch va jag är kritisk!). Den röda rosetten ersattes av ett vitt sidenband.

Inga kommentarer: