måndag 2 september 2013

En rå, krämig tårta

Jag tycker verkligen om att baka, men för att inte kroppen ska överdoseras med smör och socker så testade jag en kaka helt utan dessa ingredienser i helgen. Kakan är en raw food-variant och botten påminner mycket om de raw food-bollar jag skrivit om förut. Men den stora behållningen av den här kakan är nog ändå frostingen. Låt dig inte luras av att det känns lite skumt att det är avokado i - den är hur god som helst! Fast i sanningens namn: en riktig kaka, en sån som man drömmer om, den innehåller smör och socker. Punkt.

Krämig raw chokladtårta med hallon

Botten:
2 dl valnötter
1 dl mandlar
3/4 dl kokosflingor
8 färska urkärnade dadlar
1/2 dl kakao
1 nypa flingsalt
1 msk vatten

Frosting:
1 avokado
1 dl frysta hallon
3 färska urkärnade dadlar
2 msk agave eller honung
2 msk kakao
1 msk kokosolja (eller annan olja)

1. Mixa valnötter, mandlar, kokosflingor, dadlar, kakao, flingsalt och vatten till en krämig smet i en matberedare.
2. Tryck ut smeten i en mindre form (18-20 cm i diameter) med avtagbara kanter. Ställ in i kylskåpet medan du gör frostingen.
3. Mixa avokado, hallon, dadlar, agave/honung, kakao och kokosolja.
4. Bred ut frostingen över kakan.
5. Låt stå i kylen minst 30 min innan servering.

Inga kommentarer: