söndag 20 september 2015

Veckans vego: Pasta med cajunquornfärs

Det här är en supergod, lite kryddigare variant av (vegetarisk) köttfärssås! Var inte rädd för att ta i lite med kryddningen eftersom både pastan och fetaosten gör att smaken "försvinner" lite, eller i alla fall mildrar den.

 



Pasta med cajunquornfärs 4 port.

300 g quornfärs
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 röd paprika
1 burk krossade tomater (eller lite mindre)
½ msk honung
1 tsk paprikapulver
½ tsk chilipulver
1 krm svartpeppar
1 krm vitpeppar

Pasta
150 g fetaost

Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.

Hacka gul lök och vitlök fint och fräs det i lite olja i en stekpanna. Skär paprikan i mindre bitar och låt den steka med en stund. Häll sen i färsen och låt den steka också.

Tillsätt de krossade tomaterna.

Sen är det dags att lägga i alla kryddor och honungen. Smaka av vartefter och låt puttra en stund. Det går att pressa i en till vitlöksklyfta om smaken känns lite mesig.

Servera med pasta och smulad fetaost.



 

Inga kommentarer: