söndag 13 september 2015

Veckans vego: Svamp- och spenatfyllda cannellonis

Lördagskvällens middag intogs på tu man hand eftersom F är hos farmor och farfar. Vi lagade cannelloni, som är festmat för oss. Lite pilligt att göra, men väl värt mödan! Om du är en skogsmänniska och har hittat kantareller i skogen är det perfekt att ha i den här fyllningen.


 
 
Svamp- och spenatfyllda cannellonis 4 port.
 
8-10 färska eller torkade lasagneplattor
1 påse färsk babyspenat
200 g svamp
1 vitlöksklyfta
200 g färskost
1 dl riven västerbottensost
 
Tomatsås (det går bra att köpa färdig också)
 
200 g krossade tomater
½ gul lök
1 vitlöksklyfta
½ buljongtärning
1 tsk flytande honung
1 msk balsamvinäger
1 tsk torkad oregano
Salt, peppar och gärna lite färsk basilika
 
 
Sätt ugnen på 200 grader.
 
Om du inte använder färdig tomatsås, börja med den så att den får koka ihop lite. Hacka lök och vitlök, fräs i lite olja i en kastrull.
 
Tillsätt de krossade tomaterna, buljongtärning, honung, balsamvinäger och oregano. Låt koka i ca 20 minuter. Smaka av med salt, peppar och ev. hackad färsk basilika.
 
Under tiden tomatsåsen kokar gör du cannelonirullarna. Om du använder torkade lasagneplattor, sätt på en stor kastrull med vatten och koka några plattor i taget i 4-5 minuter. Lägg upp dem på en skärbräda.
 
Finhacka vitlöken. Skiva svampen.
 
Fräs vitlöken i lite olja i en stekpanna. Tillsätt svampen och efter ett tag även spenaten. Låt fräsa en stund. Salta och peppra.
 
Blanda färdkosten med den rivna västerbottensosten i en skål. Häll i svamp- och spenatblandningen och rör om.
 
Lägg en klick av blandningen på ena kortsidan av varje lasagneplatta. Rulla ihop till en rulle och lägg i en ugnsfast form.
 
Häll över tomatsåsen och ställ in i ugnen i 15-20 minuter.
 
Servera med en blandad sallad och gärna lite flagad parmesan.
 
 
 


Inga kommentarer: