lördag 5 september 2015

Veckans vego - zucchinirullar

Puh, det blev ett litet vakuum här på bloggen när jobb och skola började på allvar. Fullt upp på dagarna och trött på kvällarna och så en liten tillbaka till jobbet-förkylning på det, så fanns det inte så mycket ork för bloggande. Nu känns det lugnare och helgen är i princip obokad, så då finns det energi för att sitta vid datorn och skriva.

En äppelkaka står i ugnen, så den dyker upp i bloggen senare, nu får det bli ett middagstips från tidigare i veckan. Vi är ju vegetarianer och fler och fler visar intresse för den vegetariska maten (tack och lov) så jag tänkte börja köra med "Veckans vego" här på bloggen!

Veckans vego den här veckan blir zucchinirullar med fetaostfyllning och tomat- och gurksallad. En ganska somrig rätt, och nu verkar ju hösten vara på intåg, men lite sol och värme finns kvar och det är zucchini-tider så jag tycker den passar bra!

 

Zucchinirullar med fetaostfyllning och tomat- och gurksallad

1 stor zucchini
1 dl kokt bulgur
150 g fetaost
1 dl creme fraiche
Rivet skal av en citron

Sallad:

1 ask tomater i blandade färger
½ gurka
Svarta oliver, gärna Kalamata
1½ dl pistagenötter
Olivolja, lite saft från en citron
Salt och peppar

Koka bulguren enligt anvisningarna på förpackningen. (Jag brukar koka i buljong för lite mer smak.)

Lägg den kokta bulguren i en skål, smula ner fetaosten, rör i creme fraiche och citronskal. Salta och peppra.

Skär zucchinin på längden i skivor (ibland går det bra med en osthyvel). Pensla dem med olivolja och stek dem i en stekpanna tills de blir mjuka.

Lägg skivorna på en skärbräda, klicka på en sked av fyllningen på varje skiva och rulla ihop till en rulle.

Torrosta pistagenötterna i en stekpanna och hacka dem grovt.

Skär tomater och gurka i mindre bitar. Blanda dem med oliverna. Ringla över olivolja och pressad citron. Salta och peppra.

Servera zucchinirullarna tillsammans med salladen. Strö över pistagenötterna.



Inga kommentarer: