söndag 8 juli 2012

Bästa brownien!

Inte nog med att vi går en hel del på caféer, vi bakar en försvarlig mängd kakor hemma också, som vi med sviktande samvete mumsar i oss. Det är ingen hemlighet bland släkt och vänner att jag föredrar chokladiga saker vilket leder till att jag i 99 fall av 100 bakar något med choklad i. Jag tror dock att denna enkelspårighet är något som släkt och vänner kan stå ut med.

Igår blev det brownies med mintsmak bakade med Leilas oslagbara recept.



After Eight Brownies

1 plåt/24 bitar

350 g mjukt smör
6 dl strösocker
3 dl kakao
1 dl ljus sirap
½ tsk salt
6 ekologiska ägg
3 dl vetemjöl
200 g After eight

Sätt ugnen på 175 grader.

Vispa smör och socker vitt och krämigt.

Rör ner kakao, sirap och salt. Rör i ett ägg i taget och vänd sist ner vetemjölet i smeten.

Lägg ett bakplåtspapper i botten av en ugnsplåt med kant och fyll den med smeten.

Stick ner hela rutor After eight i smeten (så att de täcks med smet).

Grädda kakan i mitten av ugnen i 30-35 minuter. Prova med en sticka, den ska vara lite kladdig. Låt kakan svalna.

Chocolate frosting

120 g mjukt smör
9 dl florsocker
1 ½ dl kakao
2 tsk vaniljsocker
200 g philadelphiaost
1 msk varmt kaffe

Vispa smör, florsocker, kakao och vaniljsocker krämigt.

Tillsätt philadelphiaosten och kaffet, vispa till en slät frosting. Bred den över den svalnade kakan, skär sen i rutor.

Mitt tips! Garnera gärna med ätbara blommor t.ex. penséer och rosor.


Inga kommentarer: