tisdag 17 juli 2012

Caféer på Österlen, del 3

Närmast en institution här på Österlen är caféet Olof Viktors. Det har funnits här sen jag började åka hit på somrarna för tolv år sen. Då var min svärfar väldigt skeptisk till konceptet och trodde inte att det skulle bli långlivat. Idag är min svärfar skeptisk till att åka dit för att det alltid är så fullt med folk!

Vad är konceptet då? Dels bakar de väldigt gott surdegsbröd, men även en hel del läckra kakor och bakelser. Caféet ligger i en gammal kringbyggd skånelänga, där man kan fika inomhus i två olika hus och utomhus både i trädgården och på den stenbelagda innergården. Inredningen är lite gammeldags, men utbudet är modernt. I det ena huset är det alltid någon konstutsällning så man kan njuta av fina tavlor medan man fikar. Det finns också en butik som säljer Olof Viktors egna produkter, samt en del andra. Jag kan varmt rekommendera deras knäckebröd!




1 kommentar:

Fröken Fräken sa...

Ser charmant ut! Måste säga att häruppe är cafeägarna inte så mycket för att bjuda på ett helhetskoncept. De tycker att det räcker med kakor, själva lokalen får se ut som den vill...