onsdag 5 februari 2014

Raw food brownies

Nu kommer det ännu lite mer sötsaker! Dessa helt fria från vitt socker och smör och smakar trots det väldigt gott. Det här är mitt tredje försök med raw food-kakor och det mest lyckade, får jag nog lov att säga. De smakar ordentligt med choklad och det faktum att man strör lite flingsalt på toppen ger en väldigt god smakbrytning. Ett litet tips bara: använd helst inte en stavmixer när du gör dessa; min började till slut att ryka för att den fick jobba så hårt med nötterna och dadlarna!



Receptet kommer ursprungligen från duktiga Linda Lomelino.

2,5 dl sötmandel
2,5 dl cashewnötter
1 tsk snabbkaffepulver
1,5 dl kakao
1 dl kokosflingor
1 krm vaniljpulver
Ett par nypor salt
5 dl torkade dadlar (urkärnade och hackade), ca 400 g
0,25 dl lönnsirap (Jag tog ljus sirap och flytande honung)
50 g mörk choklad
Havssalt
Lägg 2 dl sötmandlar, 2 dl cashewnötter och 1 tesked snabbkaffepulver i en matberedare och mixa tills det är finmalt.
Lägg i kakao, kokos, vaniljpulver och salt och kör tills allt är finmalt. Häll över i en skål.
Lägg dadlarna i matberedaren och mixa till så små bitar som möjligt. Tillsätt nötblandning och lönnsirap och kör tills det blir en tjock massa som håller ihop.
Hacka 1/2 dl sötmandel och 1/2 dl cashewnötter och blanda i degen.
Klä en ugnsform, ca 20x25 cm, med bakplåtspapper och tryck ut massan i den. Låt stå i kylen minst 1 timme.
Smält chokladen, ringla över och strö lite havssalt ovanpå.

Inga kommentarer: