Receptet kommer ursprungligen från duktiga Linda Lomelino.
2,5 dl sötmandel
2,5 dl cashewnötter
1 tsk snabbkaffepulver
1,5 dl kakao
1 dl kokosflingor
1 krm vaniljpulver
Ett par nypor salt
5 dl torkade dadlar (urkärnade och hackade), ca 400 g
0,25 dl lönnsirap (Jag tog ljus sirap och flytande honung)
50 g mörk choklad
Havssalt
Lägg 2 dl sötmandlar, 2 dl cashewnötter och 1 tesked snabbkaffepulver i en matberedare och mixa tills det är finmalt.
Lägg i kakao, kokos, vaniljpulver och salt och kör tills allt är finmalt. Häll över i en skål.
Lägg dadlarna i matberedaren och mixa till så små bitar som möjligt. Tillsätt nötblandning och lönnsirap och kör tills det blir en tjock massa som håller ihop.
Hacka 1/2 dl sötmandel och 1/2 dl cashewnötter och blanda i degen.
Klä en ugnsform, ca 20x25 cm, med bakplåtspapper och tryck ut massan i den. Låt stå i kylen minst 1 timme.
Smält chokladen, ringla över och strö lite havssalt ovanpå.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar