onsdag 12 februari 2014

Snabbt skåppynt

Äntligen har Ikeas PS-skåp blivit mitt! Jag har suktat efter det i flera år, men det har liksom inte blivit av att jag köpt det. Vi har ju haft en fullt fungerande TV-bänk och det har känts lite dumt att köpa en ny bara för att. Fast det är ju inte bara "bara för att". Den gamla TV-bänken var rätt ful och sliten också efter över tio år, två ommålningar och ett litet barns bankande.

En fördel med PS-skåpet är att det är lite mindre och att man kommer åt att dammsuga under (så talar en riktig husmor - usch!) Fast när vi ställde TV:n på det nya skåpet såg den genast gigantisk ut! Och då ska ni veta att det är en 18 tums TV, så den är verkligen inte stor. Men det är en tjock-TV. Vi är väl de enda i detta land som fortfarande har kvar en sån raritet. Fast det är samma sak där: den fungerar väldigt bra för våra behov och det känns dumt att bidra till konsumtionen bara för att. En vacker dag kommer väl TV:n också att bytas ut...

Dörrarna till skåpet måste hållas låsta för att de inte ska åka upp. Inte jättesnyggt att ha nycklarna hängandes där, men inte så praktiskt att ta bort dem heller så att man måste springa och leta varje gång man ska hämta en DVD-film. Lösningen blev att pimpa nyckeln (en räcker - den passar till båda låsen) med en tjusig nyckelring! Bara att trä på några träpärlor på ett band och knyta fast så var det klart. Å, vad jag älskar snabba pyssel!

 
 

Inga kommentarer: