måndag 3 december 2007

Adventspyssel

Igår var det första advent och idag regnar det! Jag myser i alla fall; man kan ju liksom inte hänga upp hela julen på ett vitt, kallt täcke, om ni förstår vad jag menar. Lite pyssel blev det ju i helgen inför advent - julstjärnor och advnetsljusstakar skulle upp och lite annat juligt på en del ställen. Jag kör inte på med allt julpynt redan nu, utan det kommer att fyllas på lite vartefter, men lite småpynt tycker jag att man ska ha till första advent. Och glögg, pepparkakor och julmusik!




Här är en bild på "adventsljusstaken" i köket. En cylindervas fylld med julgranskulor i silver och en ljusslinga. Den andra bilden är på adventsljustaken i sovrummet. Ljusstaken är en riktigt gammal sak från mina föräldrar, men där jag har bytt ut de väldigt ocharmiga plastljusmanschetterna, som skulle föreställa lingonris, mot en silvertråd med pärlor.






Sen var det nog över en vecka sen som jag visade mina amaryllisar... De har växt ordentligt och den ena slår nog ut om en vecka ungefär. Dekorationen består än så länge bara av mossa, men det kommer nog mera, ska bara bestämma vad...




Som i ett trollslag fixade jag fyra julklappar (tre åt familjen, en åt mig själv!) igår utan att ens lämna huset! Jag beställde helt enkelt fyra böcker på internet - mycket smidigt. För alla er som våndas inför julträngseln på stan kan det varmt rekommenderas! Jag tycker alltid man kan hitta en bok som passar vare sig det är till farmor eller syskonbarnet. Sen finns det ju en massa andra saker som man också kan beställa på nätet: kläder, skivor, teknikprylar och inte minst inredningsgrejer! Här är tips på några bra inredningsshoppingsidor:


http://www.cosas.se/

http://www.inreda.com/

http://www.designonline.se/

http://www.formodesign.se/

Inga kommentarer: