torsdag 18 oktober 2012

DIY

Do It Yourself, eller på svenska Gör Det Själv. Minns med fasa barndomens besök på GDS-hallen med vår gamla Volvo som behövde någon liten reparation, som inte var så liten som pappa hade trott... Det är mil ifrån dagens DIY, som på alla sätt är mer lustfyllt, färggrant och tillfredsställande. Så, glöm betongklädda bilhallar med smuts i princip överallt och frustrerade amatörbilmekaniker, här är det lycka och lust som gäller! (Liiite frustration någon gång ibland när limpistolen inte samarbetar eller symaskinen tuggar tråd kan det dock bli...)

Idag tänkte jag tipsa om ett relativt enkelt DIY som, precis som de flesta DIY, ger en väldigt trevlig personlig prägel på inredningen. En mobil med papperscirklar!


Du behöver:
- papper i olika färger och mönster
- ev. stansapparat för cirklar (finns på t.ex. Panduro) annars något runt t.ex. ett glas som mall, en penna och en sax.
- metallring (finns också på t.ex. Panduro)
- sytråd
- papperslim
- sidenband i valfri färg (gärna en som matchar papprena)

Bestäm hur många cirklar du vill ha. Jag har fyra trådar som hänger ner med 4-6 cirklar på varje. Har du en stansapparat är det bara att stansa ut cirklarna i dina olika papper. Du behöver dubbel uppsättning av cirklarna eftersom de ska limmas ihop två och två. Det går självklart också att rita cirklar med ett runt föremål och sen klippa ut cirklarna. Lite pilligare, men du kan variera storleken på cirklarna mer.

Klipp av en sytråd i lagom längd och lägg den mellan cirklarna som du placerar ut på lagom avstånd från varandra längs med tråden. Sytråden ska alltså löpa mellan två cirklar som en hamburgare i ett hamburgarbröd (bra liknelse!). Limma ihop cirklarna två och två med tråden emellan, så att den fastnar.

Knyt fast trådarna med papperscirklarna på metallringen. Knyt sen tre sidenband i metallringen så att du kan hänga upp mobilen. Färdigt!


Detta lilla DIY är mitt bidrag till Fabrikens torsdagstema. Jag hoppas att det kan ge mig medlemskap där!


Inga kommentarer: