torsdag 28 juli 2011

Växthuscafé - en bra idé

Det finns rätt gott om caféer här på Österlen. Det tycker jag är bra. Alla caféer har ju sin stil; vissa gillar jag mer än andra, typ dem med fin inredning och goda kakor till skillnad från de med ful inredning och goda kakor. Någon som säger emot?

En väldigt trevlig form av caféer är de som är inhysta i stora växthus. Det blir en speciell stämning att sitta där i alla grönska, inomhus fast ändå lite som utomhus, och mumsa kaka.

Idag var vi på Backagården som inte ligger så långt härifrån, någon minut från Kåseberga längs Kustvägen bara. Mycket fint växthus med vindruvor i taket och små stilleben av blommor och betonggrejer. En liten damm finns också. Helt okej kakor med!




Förra veckan var vi på ett annat ställe och fikade i ett växthus, nämligen Mandelmanns trädgårdar i Rörum. Jättefina trädgårdar, lite djur, gårdsbutik (där de säljer egenodlade grönsaker) och café. Där är växthuset kanske inte lika imponerande, men kakorna är bättre och det väger ju tungt. En väldigt gullig katt fick man på köpet!

Inga kommentarer: