lördag 22 juni 2013

Midsommarbilder

Vilken härlig dag det var igår! Inte en enda regndroppe! Här i Uppsala var det solsken ända fram till klockan fem, sex ungefär. Då kom molnen men inget regn och värmen höll i sig så vi satt ute långt in på kvällen.

Vi körde en ganska klassisk midsommar med dans kring midsommarstången (ingen sillunch innan - gillar inte sill), rosé och chips med goda vänner i väntan på att grillen skulle bli så där prefekt varm, som den sällan blir, men som den faktiskt blev igår. Sen satt vi och åt, drack, pratade och skrattade.När de fyra barnen bänkat sig framför Lilla spöket Laban infann lugnet sig och konversationerna oss vuxna emellan kunde bli längre än enstaka meningar.

Idag är det mulet och blåsigt och vi tar det bara så där lugnt. Inget inplanerat, inga måsten. Jag har målat om en hylla eftersom idén om att göra om här hemma växer sig allt starkare (mer om det senare). För övrigt lite småplock, häng i soffan, pussande på F och S och mumsande på den överblivna jordgubbstårtan från igår.


En fantastiskt god tårta med jordgubbspuré i bottnarna och whipped cream cheese frosting (en blandning av färskost, florsocker och vispad grädde). Bottnarna ska vara mer röda egentligen, men just den ingrediensen som ger den röda färgen, var slut i affären. Receptet kommer från Louises spis.



Här är buketterna som prydde borden igår. En blandning av köpeblommor och självplockade.


 
Lite extra feststämning tror jag dessa girlanger bidrog med. De är gjorda av cirklar utstansade i mönstrat papper och sen ihopsydda på symaskin - hur enkelt som helst!


Inga kommentarer: